חלוקת הפרק:
1. פסוקים א-ו: חיזוק בדק הבית
2. פסוקים ז-יז: עצת יהוידע
3. פסוקים יח-יט: עליית חזאל על ירושלים
4. פס' כ-כב: מות יהואש
1. פס' א-ו: חיזוק בדק הבית
א. על הצורך בחיזוק בדק הבית בתקופה זו ניתן ללמוד מדברי הימים ב כ"ד, ז: "כִּי עֲתַלְיָהוּ הַמִּרְשַׁעַת בָּנֶיהָ פָרְצוּ אֶת בֵּית הָאֱלֹהִים וְגַם כָּל קָדְשֵׁי בֵית ה' עָשׂוּ לַבְּעָלִים".
ב. באשר להסכם בין יהואש לכהנים, רש"י (פס' ו) מסביר שההסכם הראשוני היה שהכהנים ייקחו לעצמם את הכסף והם יקבלו על עצמם, תמורת זאת, לחזק את בדק הבית משלהם. משזה לא נעשה ציווה יהואש שהכסף יובא ישירות לקופה מיוחדת לבדק הבית וישמש כמשכורת לעושי המלאכה.
2. פס' ז-יז: עצת יהוידע
פס' ח: יש שהעירו שהעובדה שהביקורת היא גם כלפי יהוידע מלמדת על הידרדרות מסוימת ביחסים בין המלך והכהן הגדול. גם העובדה שמניית הכסף נעשית גם על ידי הכהן הגדול וגם על ידי סופר המלך, נציג מטעם המלך, יכולה ללמד על כך.
3. פס' יח-כ: עליית חזאל על ירושלים
בדברי הימים ב פרק כ"ד, מפסוק יז ואילך הכתוב מתאר בהרחבה את הרקע הרוחני לעליית חזאל. על פי המתואר שם לאחר מות יהוידע, עזבו העם את ה' והחלו לעבוד עבודה זרה ואף הרגו את הנביא שהוכיח אותם שהיה לא אחר מאשר בנו של יהוידע.
4. פס' כ-כב: מות יהואש
פסוקים כא-כב: יושם לב שהקושרים לא ניסו לרשת את המלוכה (עיינו גם לקמן י"ד, ה). על פי המסופר בדברי הימים ב המניע שלהם היה תגובה להריגת בנו של יהוידע.