לפניכם קטע מתוך דף הלימוד של "מתן על הפרק" בו תמצאו שאלות מנחות והרחבות לעיון והעמקה בפרק:
פרקי המקדש נחתמים בחזון מופלא על נחל המפכה מן המקדש וזורם אל ים המלח (א-ב). הנחל מתחיל את דרכו בזרם חלש (׳מי אפסים׳), והוא הולך וגואה עד שהנביא אינו מסוגל עוד לעבור בו (ג-ו). מי הנחל הפלאי מחיים את כל סביבתם ומרפאים לבסוף את מימי ים המלח, שהופך לאזור פורח ושוקק חיים (ז-יב). חזון הנחל היוצא מן המקדש קושר בין חטיבת פרקי המקדש שלפניו, לענייני גבולות הארץ וחלוקתה שלאחריו.
א. המראה הסטטי של המקדש העתידי מקבל תפנית דינמית כאשר פורצים מן המקדש מים ההופכים לנחל גדול. ישנה זיקה בין הסיור במקדש לסיור בעקבות הנחל: שימו לב לדמיון בתפקיד האיש בשני הסיורים, ובדקו את ההבדל בכיוון הסיור - מבחוץ פנימה ומבפנים החוצה. תנו דעתכם למתח שבין הבדלה להשפעה ביחס שבין המקדש לסביבתו בשני הסיורים ונסו לחשוב מה עומד מאחורי ההבדלים.
ב. א) תיאור גן עדן עומד ברקע חזון הנחל. עיינו בבראשית ב׳,ט-י והשוו לפסוקים א ו-יב בנבואתנו. מה מלמד הדמיון על פשרו של חזון הנחל? התייחסו לתפקידו של המקדש ולמשמעות חזרת כבוד ה׳ אליו. ראו גם את תיאור הגאולה לעיל ל"ו,לה.
ב) יעדו של הנחל הוא אזור ים המלח. חשבו על משמעותו של התיקון לאור בראשית י"ג,י; י"ט,כד-כה. ראו גם את נבואת יחזקאל לעיל ט"ז,נה.
למעבר לדף הלימוד המלא מתוך התכנית "מתן על הפרק"