חלוקת הפרק:
1. פס'  א-יא: חוליו של חזקיהו ורפואתו
2. פס' יב-כא: המשלחת מבבל
 
1. פס' א-יא: חוליו של חזקיהו ורפואתו

א. מתי התרחש סיפור מחלתו של חזקיהו? רש"י מציין לדברי חז"ל (מופיע בסדר עולם רבה פרק כ"ג) שהדבר קרה שלושה ימים לפני מפלת סנחריב, למרות שהסיפור מופיע לפנינו אחרי תיאור מפלת סנחריב. המניע להקדמת הסיפור הוא ההבטחה כאן (פס' ו) להצילו מיד מלך אשור שבפשטות הכוונה להצילו מסנחריב (ראו רש"י ורד"ק לפס' ו). מפרשים וחוקרים אחרים הציעו להקדים את סיפור המחלה בשנים רבות, כ-10-11 שנים לפני המצור של סנחריב, לימים בהם האשורים צרו על שומרון (בראשית מלכותו של חזקיהו, ראו לעיל פרק י"ח). הסיבה היא שעל פי הכרונולוגיה המקובלת, חזקיהו נפטר מספר שנים בודדות (3-4) לאחר המצור האשורי (שנת 697 לפני הספירה).

ב. ההתרחשות כאן בין ישעיהו לחזקיהו דורשת תשומת לב: ישעיהו הנביא טוען כלפי חזקיהו שהוא ימות ואילו חזקיהו לא מוכן לקבל את התשובה הנבואית, מתפלל בכל כוחו ומצליח לשנות את הגזרה הנבואית.

2. פס' יב-כא: המשלחת מבבל

יש המשערים שהמניע העיקרי של מלך בבל כאן הוא ליצור ברית כנגד אשור. ובאמת בדברי הימים ב ל"ב סיפור המשלחת מופיע בסמוך לתיאור סתימת מעין הגיחון ויצירת הנקבה, פעולה שהייתה קשורה למרד באשור. לאור זאת יש להבין שגם הביקורת הנבואית של ישעיהו בהמשך קשורה לברית פוטנציאלית עם בבל. הצגת האוצרות מסמלת את הביטחון של חזקיהו בעצמו ובכוחו, ביטחון שהביא אותו אף למרוד באשורים.